“Naudas diena”

“Naudas diena”

PDFDrukātE-pasts

 

 

Turpinot pērn aizsākto tradīciju, arī šogad “Swedbank” piedāvāja īpašu finanšu pratības iniciatīvu “Naudas diena”, kas norisinājās 31. oktobrī tiešsaistē visā Latvijā, arī Ciblas vidusskolā. Tas bija aizraujošs vienas dienas pasākums, kur skolēniem videolekciju formātā interaktīvā, vieglā un aizraujošā veidā tika stāstīts, kas ir nauda, kāpēc svarīga budžeta plānošana, kā pelnīt naudu un kā to gudri ieguldīt.
Katrā klašu grupā tika apgūtas dažādas tēmas:
✅ 3. – 4.klases - “Kā gudri rīkoties ar naudu”. Skolēni macījās, kā atšķirt vēlmes no vajadzībām, kāpēc ir svarīgi izvirzīt mērķus un kā tiem sakrāt naudu.
✅ 6.–7. klases - “Budžets. Ieņēmumi un izdevumi”. Tēmas ietvaros diskutēja, kas ir budžets, kāpēc to vajag plānot, kādi ir ienākumu un izdevumu veidi, strādājot algotu darbu, nodarbojoties ar uzņēmējdarbību un meklējot iespējas gūt papildu ienākumus, tika meklētas sakarības starp prasmēm, zināšanām un iespējamo atalgojumu. Rezultātā tika praktiski izstrādāts klases ekskursijas budžeta plāns.
✅ 8.klase - “Karjera. Gatavošanās nākotnes profesijai”. Skolēni skaidroja, cik liela nozīme mūsu dzīvē un labklājībā ir profesijas izvēlei. Kā mūsdienu tehnoloģijas ietekmē dažādas profesijas, un vai mākslīgais intelekts ir palīgs vai apdraudējums?
Pasākuma laikā skolēni kopā ar skolotājiem veica arī praktiskus uzdevumus, kurus ir jāiesniedz “Swedbank”.✍️ Trīs veiksmīgākās klases katrā grupā izlozes kārtībā saņems finansējumu kopīgas klases aktivitātes īstenošanai. Veiksmi plānotājiem un darītajiem!☀️
Pasākums noslēdzās ar grupas “Citi zēni” jaudīgo koncertu un ballīti
nd1
 
nd2
 
nd3
 
nd4
 
nd5
 
nd6
“Naudas diena”
FUVIFLOW0909