“Barikādēm – 33.”

“Barikādēm – 33.”

PDFDrukātE-pasts

 

19. janvārī Ciblas vidusskolas skolēni un skolotāji pulcējās pie kopīgi veidotā ugunskura, lai atcerētos 1991. gada barikāžu laika notikumus un ieklausītos ciblāniešu atmiņās, kuri piedalījās barikādēs Rīgā. Gan audio atmiņu ierakstos, gan skolēnu lasījumos skanēja Jāņa Rancāna (Ciblas pagasta Tautas frontes vadītāja), Jāņa Kononova (pulkveža un zemessardzes komandiera), Ulda Adijāna (toreiz Fizkultūras institūta studenta), kā arī pašreizējās Ciblas feldšeres Zojas Policānes barikāžu laika atmiņu stāsti un sajūtas. Skolēni dalījās ar vecāku, vecvecāku atmiņām, kā viņi izjuta šo barikāžu laiku. Paldies visiem barikāžu laika aizstāvjiem, kuri ar drosmi un apņēmību stājās pretī 1991. gada janvāra notikumiem, lai aizstāvētu Latvijas neatkarību. Pasākuma noslēgumā visi skolēni un skolotāji vienojās skanīgā kopdziesmā "Par savu zemi saukt" (Miks Galvanovskis), jo "MANA ZEME – LATVIJA! MANAS ASINIS UN GARS! UN KAMĒR KOPĀ TURAMIES, NEVIENS MŪS NEAIZSKARS!"

No 13.līdz 27.janvārim skolā notiek pasākumi, kas veltīti barikāžu notikumiem Rīgā 1991. gadā.
12. janvārī skolas vestibilā vidusskolēni izveidoja simbolisko barikāžu laika ugunskuru.
Vēstures stundās skolēni iepazinās ar latviešu žurnālista un politiķa, Latvijas Tautas frontes pirmā priekšsēdētāja un Tautas Frontes vadītāja Daiņa Īvāna un otrā Latvijas Tautas frontes priekšsēdētāja Romualda Ražuka atmiņām. Skolēni darbojās darba grupās, kurās tika pētīti notikumi Rīgā 1991. gadā no 13. līdz 27. janvārim.
Klases stundās skolēni dalījās ar vecāku, vecvecāku, radinieku atmiņām, par viņu piedzīvoto, sajusto 1991. gada janvārī, kad norisinājās barikādes Rīgā.
Vizuālās mākslas stundās skolēni zīmē barikāžu laika Rīgu. Zīmējumos tiek attēlota Rīga - sniegoti balta, auksta un trauksmaina, daudz cilvēku uz ielām, pie ugunskuriem, pie svarīgiem objektiem: radio, televīzijas, Augstākās padomes.
Mūzikas stundās mācās dziedāt gan barikāžu laika, gan mūsdienu patriotiskās dziesmas.
Skolas bibliotēkā skolēniem ir iespēja iepazīties ar izstādi: "Barikādēm – 33."
SARGĀSIM LATVIJU KOPĀ!Barikādes

“Barikādēm – 33.”
FUVIFLOW0909