Skolas soma

„Burvju durtiņas operā.”

PDFDrukātE-pasts

Pēdējās izmaiņas (Piektdiena, 10 novembris 2023 14:26) Autors Alla Piektdiena, 03 novembris 2023 19:52

“Latvijas skolas soma” 1.novembrī „“Latvijas skolas soma” ietvaros Ciblas vidusskolas 1. – 4.kl. skolēni apmeklēja Latgales Vēstniecību GORS, noskatījās izrādi „Burvju durtiņas operā.” LNOB. Izrādē kopā ar lāci Tanheizeru, kaķi Figaro, žurku Auroru, melno runci Makbetu un citiem varoņiem dziedot, dejojot un vingrojot, tika izpētīta operas šuvēju un dekorāciju darbnīca, baleta zāle, grimētava, orķestra bedre. Paldies izrādes varoņiem par muzikālo ceļojumu pa Operu!

b4af0c91-c5a7-41f9-a48e-1135fb3fb8c4

   

05.10.2022 1. - 4. klašu skolēni apmeklēja Lūznavas muižu.

PDFDrukātE-pasts

Pēdējās izmaiņas (Otrdiena, 30 novembris 1999 02:00) Autors Administrator Trešdiena, 09 novembris 2022 23:10

Projekta ''LATVIJAS SKOLAS SOMA" ietvaros, 5.oktobrī, Ciblas vidusskolas 1. - 4. klašu skolēni apmeklēja Lūznavas muižu, lai gida  - stāstnieka pavadībā uzzinātu muižas luznavanostāstusun apskatītu parkā atrodamās dabas un kultūrvēsturiskās vērtības. Ekskursija bija INTERESANTA, AIZRAUJOŠA, IZGLĪTOJOŠA, INTERAKTĪVA  un IZZINOŠA.

 

   

Latgales Kultūrvēstures muzejā.

PDFDrukātE-pasts

Pēdējās izmaiņas (Otrdiena, 30 novembris 1999 02:00) Autors Administrator Otrdiena, 07 jūnijs 2022 12:46

Attachment1

Attachment2

Attachment3

Š.g.25.maijā Ciblas vidusskolas 1. – 4. klašu skolēni projekta „Latvijas skolas soma” ietvaros apmeklēja Latgales Kultūrvēstures muzeju Rēzeknē, piedalījās muzejpedagoģiskās nodarbībās „Māla pikuča piedzīvojumi” un „Senās spēles un rotaļas”.
             Apskatīja lielāko Latgales keramikas ekspozīciju Latvijā un pasaulē. Veidoja savu māla izstrādājumu – suvenīru. Uzzinājām, kādas senāk ir bijušas pašu rokām gatavotās rotaļlietas. Bērni aizrautīgi līdzdarbojās, guva jaunu pieredzi. Aktīvi gāja rotaļās, spēlēja instrumentus.

Paldies projektam „Latvijas skolas soma” par doto iespēju!

   

Ekskursija uz Varakļāniem

PDFDrukātE-pasts

Pēdējās izmaiņas (Otrdiena, 30 novembris 1999 02:00) Autors Administrator Otrdiena, 10 maijs 2022 00:00

Varakļāni

Ciblas vidusskolas 5.,6.kl.skolēni šajā mācību gadā jau otro reizi projekta „Latvijas skolas soma” ietvaros devās mācību ekskursijā. Šoreiz tā bija Varakļānu pils, tās apkārtne un pilsēta. Piedāvājumu aprakstā skolēnu uzmanību piesaistīja vārdiņš „skrejritenis”.

Skolēni piedalījās izzinošā un piedzīvojumiem bagātā 3 stundu ilgā vides izpētes programmā „Pa grāfa Borha piedzīvojumu takām”.

Nodarbību vadīja muzeja darbiniece, kura sākumā mūs iepazīstināja ar Varakļānu pils telpām, tajās apskatāmajiem objektiem, lietām, cilvēkiem, pils vēsturi gadsimtu griezumā. Interesanti bija pabūt pils āra laukumiņā, kurā var ieiet tikai no pils zāles. Noslēpumains un drēgns bija pils pagrabs. Tajā skolēni meklēja paslēptos ieročus (vēlāk izmēģināja), dzirdēja klusinātas skaņas, uzdūrās spokainiem objektiem. Nākamajā nodarbības daļā bija jādodas uz Varakļānu pilsētas centru ar skrejriteņiem. Tā bija iespēja pārbaudīt savu prasmi braukšanā, izturībā, vērošanā, sadarbībā. Sākumā šo nodarbi izmēģināja 5.klase, bet atpakaļceļā – 6.klase. Pilsētas centrā pabijām grāfu Borhu baznīcā, viņu dzimtas atdusas vietā- baznīcas pagraba velvēs. Izbaudījām pilsētas laukuma skaistumu pie Saules pulksteņa. Kad visi atgriezāmies pie pils, mūs jau gaidīja citas sportiskas aktivitātes pils parkā: 5.klase devās šķērsot Kažavas upīti rāpjoties pa virvi, piestiprināts ar karabīnēm un speciālu aprīkojumu, izmantojot roku muskuļu spēku, drosmi un gribasspēku, savukārt 6.klase mācījās šaut ar loku mērķī, pēc tam klases mainījās. Trīs stundas pagāja nemanot, pat neticējās, ka jau ir plkst.13.00- laiks doties mājup.

Dažu skolēnu iespaidi:
Evita: Varakļānos bija neparasti, jo varēja apskatīt daudz dažādu senu lietu un telpu. Bija izdevība braukt ar skrejriteni, tas bija forši.
Ilze: Patika rāpties pāri upei un braukt ar skrejriteni.
Daira un Everita: Mums ļoooti patika apskatīt pili un staigāt pa pagrabiem, jo tas kaut kā rada dīvainas sajūtas. Vēl patika braukt ar skrejriteni un būt virs ūdens.
Elīna: Viss patika. Tomēr visvairāk pārvietoties ar skrejriteni pa pilsētas ietvēm un šaut ar loku.
Aleksandrs: Interesanta ekskursija. Žēl, ka neizdevās iemācīties labi braukt ar skrejriteni.
Alise: Patika aktivitāte, kad vajadzēja rāpties pa virvi pāri upei.
Keita: Brauciens ar skrejriteni bija aizraujošs, it īpaši pa tiltu. Pils ļoti skaista.
Gatis: Patika pastaiga pa pils telpām, šaut ar loku, rāpties pāri upei.

Paldies Varakļānu muzeja darbiniekiem par izzinošo, aizraujošo un sportisko Vides izpētes programmu!

 

   

1 lapa no 3

Skolas soma
FUVIFLOW0909