Skolas soma

Vai aiziesim uz kino?

PDFDrukātE-pasts

Pēdējās izmaiņas (Pirmdiena, 23 maijs 2022 16:28) Autors Administrator Trešdiena, 27 aprīlis 2022 00:00

278970321 520545672809088 7596519770619508967 n 1 1

“Latvijas skolas soma” ir kultūrizglītības programma, kas kopš 2018. gada rudens nodrošina skolēniem valsts apmaksātu iespēju iepazīt Latvijas kultūras vērtības un laikmetīgās izpausmes. 

 Ciblas vidusskolas skolēni, protams, regulāri izmanto šo iespēju. Šoreiz 2022.gada 13.aprīlī 7.-12.klašu skolēni devās braucienā uz Latgales vēstniecības GORS kinozāli, lai noskatītos populāru, jauniešu iecienītu filmu ,,Tizlenes”(režisore Marta Elīna Martinsone). Filma ir par to, kā trīs draudzenes nolemj radikāli mainīt savu dzīvi un no klases apsmietākajām meitenēm pārvērsties par populārākajām. Filma, starp citu,  saņēmusi Lielā Kristapa balvu kā labākā debijas filma! 

Skolēniem filmu novērtēja atzinīgi, tā izraisīja pārdomas un diskusijas.

Daži skolēnu atzinumi:
“Interesanta filma, likās līdzīga mūsu dzīvei. Pamācība-vienmēr ir iespēja mainīties, kļūt labākam!”(Līga).
“Filma likās pamācoša. Jaunietes ļoti labi attēlotas, parādīts, kā viņas gribēja būt populāras un slavenas.”(Valērija)
“Sapratu, ka jābūt tādam, kāds tu esi,nevajag mainīt sevi tikai tāpēc, lai izpatiktu citiem!”(Einārs)
“Situācijas ir no dzīves, atpazīstamas. Labi,ka parādīts, kā rīkoties. Filma interesanta un pamācoša.”(Amanda). 

    Skolēni piekrita, ka izlikšanās par to, kas neesi, nenes nedz laimi, nedz stilīgumu un ka dzīvē viss nenotiek tā, kā kino!

     Pēc kinoseansa sekoja pastaiga pa Rēzekni, tika apskatīta svētkiem sapostā pilsēta. Vērtējumi bija viennozīmīgi-pilsēta ir skaista, sakopta, te gribas pavadīt laiku ar draugiem, klasesbiedriem! 

Paldies projektam “Latvijas skolas soma” par doto iespēju!

   

Ciblas vidusskolas 5.un 6.klase izzinošā mācību ekskursijā Lūznavas muižā.

PDFDrukātE-pasts

Pēdējās izmaiņas (Ceturtdiena, 14 oktobris 2021 07:11) Autors Administrator Otrdiena, 12 oktobris 2021 19:22

luznava2021.gada 28.septembrī skolēni gida pavadībā iepazina Lūznavas muižu- romantiskā jūgendstila arhitektūras pērli. Uzzināja par muižas īpašnieku Kerbedzu dzimtas ieguldījumu tās attīstībā.

Skolēni interaktīvā veidā iepazinās ar muižas dizaina elementiem, pabija arī muižas bēniņos, kurus vasarā apdzīvo sikspārņi. Vēlāk muižas parkā izspēlēja izziņas un komandu saliedēšanas spēli „Muižas sikspārņa Mūža misija” ar orientēšanās, vērošanas un matemātiskiem elementiem.

Pēcpusdienā priecīgi un patīkami noguruši atgriezās mājup.

Skolēnu iespaidi par ekskursiju:

Keita: “Ekskursija, kuru nekad neaizmirsīšu. Ļoti patika. Mani pārsteidza, ka Lūznavas muižā bieži brauc dažādi mākslinieki, mūziķi un pat pats Valsts Prezidents tur ciemojās. Ļoti gribētos uz Lūznavu atbraukt kopā ar ģimeni.”

Alise: “Man patika Lūznavas muižas istabas. Gribētos tur dzīvot.”

Aleksandrs: “Man patika klausīties, ko muižniece stāstīja par senajiem laikiem”.

Everita: “Man ļoti patika muižā. It sevišķi man patika meklēt dažādas lietas un vietas muižā pēc dotajiem attēliem.”

Adrian un Gatis: “Viss patika. Orientēšanās muižas parkā bija kolosāla!”

Melānija: “Lūznavas muižā bija tik skaisti, interesanti un ļoti jauki.”

Elīna: “Šis ir vislabākais brauciens manā dzīvē. Man ļoti patika Lūznavas muižā. Mani pārsteidza, ka katrā muižas istabā bija tik daudz stūru. Izrādās, ka šajā muižā ir iespējams arī pārnakšņot. Tur ir ļoti skaisti. Pagrabtelpās bija ļoti aizraujoši. Cerams, ka tuvākajā laikā mēs ar ģimeni vēlreiz atbrauksim uz Lūznavas muižu!”

   

Ciblas vidusskolas 9.-12.kl. audzēkņi apmeklē Aizkraukles novadu.

PDFDrukātE-pasts

Pēdējās izmaiņas (Ceturtdiena, 14 oktobris 2021 07:12) Autors Administrator Otrdiena, 12 oktobris 2021 19:11

aizkraukleKopš Latvijas valsts simtgades programmas “Latvijas skolas soma” ieviešanas procesa 2018.gadā, skolēniem ir bijusi iespēja iepazīt mūsu tautas vēsturi, kultūru, sasniegumus- vērtības, ar kurām varam lepoties.

Šogad 28.septembrī Ciblas vidusskolas 9.-12.kl. audzēkņi par iepazīšanas objektiem izvēlējās saldumu ražošanas uzņēmumu SIA „Skrīveru saldumi” un Aizkraukles pilskalnu. Kāpēc?

SIA „Skrīveru Saldumi” uzņēmuma moto ir "Apvienot veselīgo ar saldo”. Uzņēmums spējis ne tikai saglabāt konfektes „Skrīveru Gotiņa”, bet ir attīstījies un pilnveidojies, ejot līdzi laikam. Darbnīcā jaunieši pamēģināja paši ietīt konfektes "Gotiņa" tieši tā, kā to dara tinēji ikdienā, un nobaudīt uzņēmuma ražotos saldumus.

Izrādās- par 2021. gada Latvijas arheoloģisko pieminekli ir izraudzīts Aizkraukles pilskalns un senpilsēta. Tiek uzskatīts, ka šis ir viens no iespaidīgākajiem Latvijas pilskalniem. Tam pilnībā piekrita visi, kas nonāca šajā rudens krāsu apgreznotajā vietā.

Secinājums- esam kļuvuši bagātāki, uzzinot un pamēģinot kaut ko jaunu, kā arī vienkārši vēlreiz pārliecinoties par to, cik skaistā vietā mēs dzīvojam.Aizkraukle 2

   

Ciblas vidusskolas 7.,8.kl. audzēkņi apmeklē ‘’Pa grāfa Borha piedzīvojumu takām” Varakļānos.

PDFDrukātE-pasts

Pēdējās izmaiņas (Ceturtdiena, 14 oktobris 2021 07:26) Autors Administrator Pirmdiena, 11 oktobris 2021 00:00

Ciblas vidusskolas 7.,8.klašu skolēni 2021.gada 1.oktobrī piedalījās izzinošā, piedzīvojumiem bagātā programmā skolas vecuma bērniem ‘’Pa grāfa Borha piedzīvojumu takām”, ko finansēja projekts „Latvijas skolas soma”.Varaklani

Programmas ietvaros skolēni iepazina Varakļānu pilsētas, novada vēsturi, īpaši pievēršot uzmanību grāfu Borhu ietekmei un atstātajam kultūrmantojumam , meklēja apslēptus ieročus pils “ pagrabā” , vēlāk tos arī izmēģināja, devās uz pilsētas centru ar skrejriteņiem (turp un atpakaļ posms sanāca apmēram 3 km ), kur pētīja sakrālās kultūrvēsturiskās celtnes, apskatīja grāfu Borhu ģimenes atdusas vietu.

Atgriežoties muzejā (pilī), skolēni mēģināja pārvarēt blakus tekošo upīti Kažavu ar atbilstošu un drošu aprīkojumu muzeja speciālista uzraudzībā. Pasākums bija labi organizēts un pārdomāts.

Skolēnu atziņas pēc pasākuma:

 -        Veronika- Ļoti patika Varakļānu pils no iekšpuses un ārpuses. Patika braukt ar skrejriteni un šaut ar loku.

 -        Karolina- Man viss patika. Patika aplūkot pilī esošo izstādi un senās mantas. Patika darboties- braukt ar skrejriteni, šaut ar loku.

 -        Aija- Patika ekskursija muzejā, muzejs bija fantastisks. Visvairāk patika braukt ar skrejriteni un šaut ar loku.

 -        Rihards- Man patika braukšana no muzeja līdz centram. Patika šaušana ar loku.

-        Intars- Man patika braukt ar skrejriteni, šaut ar loku. Patika staigāt.

 -        Lāsma- Patika ekskursija pa pili, pils pagraba apmeklējums. Interesanti bija nelielajā baznīcā, kur pagrabā atradās grāfa Borha atdusas vieta. Iet cauri labirintam bija interesanti.

 -        Lauma-Man patika ekskursija. Visvairāk patika braukt ar skrejriteni.

 -        Madara - Patika, ka mēs atradāmies ne tikai pilī, bet arī braucām pa pilsētu, pārcēlāmies pāri upei pa trosi, šāvām no loka.

 -        Ingrīda-Patika braukt ar skrejriteņi un šaut no loka!

-        Liāna-Ļoti interesanta ekskursija, skaistas izstādes, eksponāti, interesantas aktivitātes.

 -       Lana-Vērtējums ballēs – 6, varēja būt arī labāk…

 -        Reinis -Jautrs brauciens! Jauki!

 -        Markuss S. Bija labi, jo varēja atraktīvi darboties, pielietot savas prasmes braukšanā ar skrejriteni un loka šaušanā.

 Paldies projektam “Latvijas skolas soma” par doto iespēju!

 

 

   

2 lapa no 3

Skolas soma
FUVIFLOW0909